Fortovshave

Fortovshaven ved Bryggervangen 12

I forbindelse med Områdefornyelsen af Sankt Kjelds Kvarter har ejerforeningen medvirket til anlæggelse af en have på hjørnet ved Bryggervangen 12. Hjørnet har siden tagsagen ligget øde, og nu forskønner vi det med en have.  Haven er tegnet og anlagt af Mads fra TagTomat.dk, og planterne er udvalgt i samarbejde med Ditte fra LivingWalls.dk.

Haven består af 30 selvvandende højbede og tre skønne solterrasser. Visionen for haven er at skabe en skøn lille oase midt i asfaltjunglen. Beplantningen er meget varieret, og vi påtænker at sætte forskellige QR-koder op, så man ved hjælp af sin smartphone kan lære om planterne.

De selvvandende højbede er store kapilærkasser lavet af store 1.000 l. palletanke fra fødevareindustrien, som vi selv har skåret op og beklædt med træ, så de fremstår som en flot helhed.

Alle lokale i området er velkomne i haven, og alle er velkomne til at give en hånd med at holde den. Vi har oprettet en brugergruppe, som vi sender mails til, når der er aktiviteter som forårsklargøring og udplantning. Hvis du vil være med, så send en mail til byhave.bryggervangen@gmail.com – så hører du fra os.

Her er et par billeder af processen med at bygge haven op: