Væggelus

Vi har desværre haft et par tilfælde af væggelus i ejendommen. Væggelus er små fladtrykte tæger, der er udstyret med en kraftig sugesnabel og i modsætning til de fleste andre tæger, suger de blod. De mest oplagte tegn på væggelus er små mørke pletter omkring revner og samlinger under sengen og derudover bid om natten.

Enhver rejse til udlandet medfører en risiko for væggelus. Ved mistanke om, at man har fået væggelus med hjem, skal man sørge for at kufferter, tasker og selv det tøj man har på kroppen, er fri for væggelus, inden man bringer det ind i huset. Alt tøj m.v. skal enten maskinvaskes eller fryses i mindst 2 timer ved -18 grader.

Får man konstateret væggelus i lejligheden, skal man reagere hurtigt. Det er vigtigt, at få en skadedyrsbekæmper ud for at sprøjte hele lejligheden mod væggelus. Denne udgift er for egen regning, mens ejerforeningen betaler for de omkringliggende lejligheder for at sikre, at problemet ikke spredes. Viceværten skal kontaktes inden arbejdet igangsættes, så bestyrelsen kan godkende arbejdet. Se yderligere information på hjemmesiden.

Læs mere om væggelus i denne folder.