ÅBNINGSFEST FOR KLIMAKVARTER.DK 18. AUGUST

— http://www.klimakvarter.dk/abningsfest-for-klimakvarter-dk-18-august/ —

Lørdag den 18. august kl. 11-15 åbner miljøministeren Ida Auken Københavns første klimakvarter i Skt. Kjelds Kvarter på Østerbro.

Kig forbi Tåsinge Plads mellem kl. 11-15, hvor du kan lave skolehaver i højbede, opleve en verden der er forbeholdt de få, cykle din egen smoothie, nyde en co2-neutral kaffe, vaske din cykel i regnvand, bytte en af dine planter med naboerne, løbe om kap med vandhelten Max 100, lære om vand med Energi- og Vandværkstedet, slå det lange græs på pladsen med le, nyde musik fra den CO2-neutrale musikcykel Karmakanonen, købe nyt på dagens loppemarked eller nyde Nikolaj Kirks lækre klimamad.

Og så kan du se arkitekternes visioner for området og høre, hvordan vi i fællesskab kan gøre ambitionerne til virkelighed.
Tag en snak med eksperterne om dine muligheder for at få hjælp til regnvandsopsamling eller andre grønne løsninger der er fremtidssikrede.

Det hele er gratis og sjovt, så tag venner, naboer og familien i hånden og kom forbi.

Program for den 18. august

Kl. 11-15: Klimakvarter.dk med en masse grønne aktiviteter
Se arkitekternes visioner for klimakvarter.dk og hør, hvordan vi i fællesskab kan gøre ambitionerne til virkelighed. Tag en snak med eksperterne om fremtidens løsninger og dine muligheder for at være med.
Nyd Nikolaj Kirks lækre klimamad, lav en have i højbede, tag med på gårdvandring eller på tur til et af byens største pumpestationer, prøv at cykle din egen smoothie, nyd en CO2-neutral kaffe, vask din cykel i regnvand, byt planter med naboerne, løb om kap med vandhelten Max 100, lær om vand med Energi- og Vandværkstedet, slå det lange græs på pladsen med le, hør musik fra en CO2-neutral musikcykel eller se klimacirkus.

Kl. 11: Taler fra den grønne talerstol. Miljøminister Ida Auken åbner klimakvarter.dk

Kl. 11.30:Klimateater for de små
Campingteatret tager de grønne klovnenæser på og ruller manegen ud for at lære de små lidt om gode klima- og vandvaner. Sjovt for hele familien, især de mindste.

Kl. 12-14: Nikolaj Kirk laver lækker klimamad.

Nyd en lækker klimavenlig ret, så længe lager haves.

kl. 13.00: Tina Saaby, Stadsarkitekt i Københavns Kommune fortæller om klimatilpasning.

Kl. 13.15: Oplev en verden, der normalt er forbeholdt de få.

Hvad gemmer sig bag de lukkede porte? Kom på gårdvandring igennem gårdene og få inspiration til nye måder at indrette gården på til gavn for beboere og klimasikring.
Eller tag med på tur til en af byens største pumpestationer, hvor du kan følge vandets vej under jorden. Vi dykker ned i rørenes mystiske univers på en tur til Strandvænget punpestation, der kun i dagens anledning er åben for offentligheden. Vi mødes kl. 13 på Tåsinge Plads og følges af sted.

Arrangementet foregår på den fine grønne plads på Tåsingegade på Østerbro.

Hvad: Åbningsfest for klimakvarter.dk
Hvornår:
 Lørdag den 18. august kl. 11-15
Hvor:
 Arrangementet foregår på den grønne plads på Tåsingegade på Østerbro.